Kurum ve kuruluşlara yapılan ziyaretler kapsamında, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ITKYD) Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, Başkan Yardımcıları Nihat Bacalan ve Ömer Köprülü’den oluşan bir heyet, İstanbul’da bulunan Irak İstanbul Başkonsolosu Ahmed Al-Kamaly’ye ziyarette bulundu.
Konsolosluk ile olan ilişkileri güçlendirmek ve ortak faaliyet yapmak amacıyla 29 Mart 2011 tarihinde bir araya gelen yetkililer, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları ve çözümlerini de ele aldılar.
Yurtdışında olan Irak vatandaşlarının, Irak’taki güvenlik durumu sebebiyle özellikle resmi belgeleri temin etmekte zorluk yaşadığını belirten ITKYD Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, Konsolosluktan bu konuda vatandaşlara yardımcı olunmasını ve Irak Dışişleri Bakanlığı ile bağlantılı olarak birtakım belgelerin İstanbul Başkonsolosluğundan verilmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini vurguladı.
Konsolosluk kapısının vatandaşlara her zaman açık olduğunu ve bundan duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek heyeti, Irak Türkleri Derneği etkinliklerinde Konsolosluk yetkililerini her zaman görmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.
Iraklılara ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ve yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Başkonsolos Al-Kamali, Türk-Irak ilişkileri ve Irak’taki son gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.