Türkmeneli Dernekler Federasyonu ve Alperen Ocakları İstanbul İl Teşkilatı, Kerkük İl Meclisi’nden çıkan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının Kerkük’te asılması kararını protesto etmek ve Irak İstanbul Başkonsolosluğuna Irak Türklerinin taleplerini içeren bir mektup vermek amacıyla, 2 Nisan Pazar günü, İstanbul Gayrettepe’de büyük bir miting düzenledi.
Irak Konsolosluğu önünde toplanan grup önce şehitler adına saygı duruşunda bulundu; İstiklal Marşı ve Türkmeneli Marşı’nı okudu. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Kerkük ve Türkmenlerin Türk milleti için vazgeçilmez olduklarını dile getirerek Kerkük’te yapılan işgal girişimini protesto etti. Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Irak Başkonsolosuna talep mektubunu iletti. Ardından Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı, Federasyon Başkanı Dr. Aydın Beyatlı ve Kerkük Vakfı Başkanı Erşat Hürmüzlü bildirilerini okudu. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü’nün de konuşma yaptığı mitinge katılım oldukça yoğun oldu.
Yalnızca Irak Türklerinin değil Türk Dünyası sevdalılarının da katıldığı miting Kerkük sloganları ve Türkmeneli marşlarıyla sona erdi.